Est   Eng   Rus   Lat   Lit   Fin   Swe
Ravimtaimekasvatus
Ravim- ja taimeteed
Maitseained
Taimne tooraine
Ürdisoolad
Must tee, roheline tee ja muud eksootilised teesegud
   Kubjal on pakkuda väga hea kvaliteediga Musta teed ja Rohelist teed ning Matet.
Lisaks ka muid eksootilise päritoluga taimi nagu näiteks Lapatšo, Mungapipar, Muira puama, Gojimarjad, Senna jne
.




Must tee Assam, 50 grammi

Kange ja vürtsikas Indiast, Assami provintsist Brahmaputra jõe äärest pärinev must tee.
Sobib suurepäraselt hommikuseks joogiks.
Valmistamiseks võta 1 teelusikatäis teepuru 250 ml vee kohta.
Kuumuta vesi keemiseni ja kalla teepurule.
Tee tõmbeaeg on 3-5 minutit.
Valmis teele võib lisada koort ja suhkrut.
Assami tee sobib neile, kes naudivad erksavärvilist ja kanget teed.

 



Roheline Tee Hiina Sencha, 50 grammi

Hiinas kasvatatud Sencha teepuu lehed on korjatud kord aastas - kevadel. Ta koosneb noortest mahlakatest lehtedest ja seetõttu on ka teel kerge puhas maitse ja aroom. Senchatee tugevdab oluliselt veresoonte seinu, stimuleerib seedimist ja viib kehast välja toksiinid.
Senchatee valmistamine: Võta 1 teelusikatäis teepuru 300 ml vee kohta. Pealevalamiseks sobiliku vee temperatuur võiks olla 80 kuni 90 kraadi. Lase tõmmata 1-2 minutit.
Valmis Senchatee sisaldab suhteliselt vähe kofeiini ja taniini, seetõttu võib teda juua palju ning ta on väga tervislik.






Mate tee, 55 grammi

Matetõmmis sisaldab palju rauda, ta annab energiat ning selles leidub pingeid vähendavaid vitamiine, mineraale, antioksüdante ja aminohappeid. Mate teed valmistatakse 70–85 kraadini jahutatud veega. Mate joomisel on tähtis ka joomise kiirus. Kui juua seda kiiresti, mõjub see ergutavalt, kui väikeste sõõmudega päeva jooksul, mõjub see rahustavalt.
Mateteed võib valmistada ka külma veega.